Met zo’n 130.000 bezoekers is Graspop Metal Meeting het eerste, grote rockfestival van de zomer en ook het belangrijkste metalfest van ons land. Gisterenavond ging het van start, waarmee de festivalzomer nu ook echt op gang getrokken is. Door winst in de finale wisten Atmospheres, Temptations for the Weak en Knives To A Gunfight zich verzekerd van een plaats op het podium van de Graspop Metal Dome waar ze om 16:15 het festival mochten aftrappen. En hoe! Met een strakke en goed voorbereide set bliezen ze vriend en vijand genadeloos omver.

Droom wordt werkelijkheid

Tweede band van de avond waren de metalheads uit Heist-Op-Den-Berg van Temptations for the Weak. Djoni Tregub stond vorig jaar nog op het podium als gitarist van Leave Scars en mocht ditmaal als zanger en frontman van de Desselse metalcake proeven. Backstage nog heen en weer springend om de zenuwen te bedwingen, on stage het gas open en heersen. Ook de tweede Red Bull Bedroom Jam band van de avond had geen enkel probleem om het vroege festivalvolkje mee te krijgen. Bij de eerste wall of death ging het dak van de Metal Dome er bijna helemaal af. Maar ook al schreeuwde de hele Metal Dome “We want more!”, ook voor Temptations For The Weak ging het na de laatste gitaarnoot onverbiddelijk opnieuw richting backstage. 

“Ik wil nog een keer! Nu! Meteen!”, aldus frontman Tregub, die duidelijk geen zin had podium en fans te verlaten. “Dit was zo anders dan vorig jaar. Nu ben ik de frontman, de persoon die mensen moet mee krijgen. En dat lukt of dat lukt niet, en daar was ik toch wat bezorgd om, want die druk lag op mijn schouders. Maar het ging perfect! Net voor ons optreden voelde het alsof ik op een rollercoaster vol emoties zat, maar van zodra ik op het podium stond viel alle stress weg.  Dit niveau van participatie van het publiek hadden we totaal niet verwacht, het overtrof al onze verwachtingen! Optreden op Graspop is met niets te vergelijken. Het is zo overweldigend! Ik denk niet dat er een wedstrijd bestaat die zo veel mogelijkheden aanbiedt aan jonge beginnende bands, die zo veel deuren opent. Een super dikke merci aan Red Bull en de hele organisatie om ons deze kans te hebben gegeven.” Voor gitarist Benjamin Peters ging een droom in vervulling: “Ik droom al zo lang van het podium van Graspop en na 8 jaar hard werken, is die droom werkelijkheid geworden. Het voelt aan als een nieuw begin van onze muzikale toekomst!”